KošíkZpátky do obchodu
- Celková cena:
- Zobrazit košík
Přinášíme recept Zdeňka Pohlreicha na studentskou roštěnou, která vás překvapí jednoduchostí i chutí. Jemné hovězí plátky s osvěžující gremolatou a rukolovým salátem tvoří pokrm, který zaujme jak všední, tak slavnostní tabuli. Připravte si zástěru a pojďte si s námi vyzkoušet tento rychlý a efektní recept, který zaručeně obohatí váš jídelníček.
Časová náročnost: 25 minut
Bude se vám hodit:
4 porce:
Gremolata
Salát
Připravte gremolatu. Petržel nasekejte nadrobno, česnek oloupejte a prolisujte. Ostrouhejte kůru z citronu (pouze vrchní kůru bez bílé části) a pokrájejte ji na tenké proužky. Vše dejte do misky, přidejte citronovou šťávu, sůl, pepř, olivový olej a promíchejte.
Připravte salát. Smíchejte rukolu s posekanými sušenými rajčaty a smíchejte s trochou gremolaty.
Připravte maso. Z roštěné odřízněte co nejtenčí plátky. Rozložte je na pracovní stůl, zakryjte buď igelitem, nebo pečícím papírem a pečlivě jeden po druhém rozklepejte úplně na tenko. Maso musí držet pohromadě, ale mělo by být téměř průsvitné. Osolte, opepřete, obalte v mouce a pak oprašte od přebytečné mouky.
Rozpalte v pánvi olivový olej s máslem a plátky roštěnek na něm zprudka a krátce osmahněte. Proces smažení je velmi rychlý, tenké plátky masa nechte z každé strany v rozpáleném oleji jen krátce „proběhnout“.
Plátky sundejte z pánve a dejte na talíř. Do uvolněné pánve přilijte trochu vody, promíchejte, aby se uvolnil výpek, a vodu nechte částečně odvařit. Odstavte a vmíchejte do omáčky trochu studeného másla na zjemnění. Na každou roštěnku dejte trochu omáčky, potřete gremolatou a servírujte s rukolovým salátem.
A je hotovo. Dobrou chuť!
Líbí se vám recept? V kuchařce Zlatá klasika od Zdeňka Pohlreicha najdete tento, i mnoho dalších inspirujících receptů českého mistra gastronomie. Kuchařka je skvělým dárkem pro vaše blízké, podepsanou ji můžete koupit přímo zde.
Ochranné síto proti prskání oleje
339 Kč399 Kč
Sada dvou mlýnků na koření z akácie
1 479 Kč1 998 Kč