Mramorová bábovka podle Mirky van Gils Slavíkové

Mramorová bábovka podle Mirky van Gils Slavíkové

Dnes si spolu osladíme den tou pravou třenou bábovkou podle famózní pekařky Mirky van Gils. Vyhrňte si rukávy, připravte zástěru a jdeme na to, cukrouškové!


Bude se vám hodit:

Na míchání: Sada nerezových mís a dřevěná vařečka
Na pečení bábovky: Litinová forma na bábovku

Připravte si:

  • 270 g hladké mouky
  • 2 g soli
  • 10 g kypřícího prášku na pečení
  • 170 g másla
  • 4 vejce
  • 200 g moučkového cukru
  • 120 g mléka
  • Vanilku
  • Nastrouhanou citronovou kůru
  • 120 g tmavé čokolády
  • 120 g bílé čokolády
  1. Vyšlehejte do pěny máslo, sůl, cukr, citronovou kůru a vanilku. Do másla pak postupně všlehejte vejce.

  2. Do mísy prosejeme mouku a kypřící prášek. ⅓ mouky vmícháme do vyšlehané směsi a přidáme mléko.

  3. Nakonec vmícháme zbylou mouku.

  4. Těsto rozdělíme na dvě části a do každé vmícháme rozpuštěné čokolády, těsto můžeme promíchat špejlí.

  5. Bábovku pečeme ve vyhřáté troubě na 200℃ jenom 5 minut, pak snížíme na 160℃ a pečeme dalších 40 minut.



A je to. Famózní chuť!

Autor: Kristýna Tardíková

Mohlo by se vám líbit

Košík
Zpátky do obchodu

Zatím se v košíku nic nenachází.

Vrácení do 60 dnů bez udání důvodu

Vztahuje se i na již použité zboží