Rybí polévka s dim sum knedlíčky podle šéfkuchaře Ambiente, Jirky Horáka

Rybí polévka s dim sum knedlíčky podle šéfkuchaře Ambiente, Jirky Horáka
 V dnešním receptu kreativní šéfkuchař Ambiente, Jirka Horák, ukáže, jak obměnit nejen štědrovečerní polévku domácími rybími knedlíčky.


Bude se vám hodit:

Na míchání: Sada nerezových mís a dřevěná vařečka

Na vývar: Beznýtový hrnec z nerezové oceli s poklicí Ø 20 cm (3 l)

Na knedlíčky: Univerzální napařovací vložka z nerezové oceli

 

Polévka

  1. Do hrnce vložíme rybí kostru bez hlavy a přidáme trochu bílého vína, vodu, kořenovou zeleninu (čtvrtku celeru, jednu petržel, dvě mrkve). Vložíme 2 – 3 bobkové listy, 6 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření a kůru z jednoho citronu. Vývar vaříme těsně pod bodem varu přibližně 40 minut.

  2. Scedíme vývar a z mouky a másla vytvoříme jíšku. Tu zalijeme vývarem a polévku opět provaříme, dosolíme, přidáme trochu cukru a kapku smetany.

Rybí knedlíčky

  1. Rybí maso dvakrát umeleme nebo nasekáme na jemno.

  2. Do směsi přidáme smetanu, bramborový škrob, nasekanou listovou petrželku a jedno vajíčko. Postupně promícháváme, dokud nevznikne kompaktní směs a na závěr dochutíme solí a bílým pepřem.

  3. Z hladké mouky a vody připravíme těsto, které necháme odpočinout přibližně 20 minut. Následně těsto vyválíme, naplníme rybí směsí a vytvoříme knedlíčky.

  4. Knedlíčky děláme na páře 15 minut. Na posledních 5 minut přidáme růžičkovou kapustu rozebranou na menší růžičky.

 

A s chutí servírujeme. Dobrou chuť!

Autor: Kristýna Tardíková

Mohlo by se vám líbit

Košík
Zpátky do obchodu

Zatím se v košíku nic nenachází.

Vrácení do 60 dnů bez udání důvodu

Vztahuje se i na již použité zboží