První letošní novinka: Smaltovaná litinová pánev z kolekce Mattia

První letošní novinka: Smaltovaná litinová pánev z kolekce Mattia

Zahájili jsme zvýhodněný předprodej první letošní novinky, smaltované litinové pánve z kolekce Mattia. Na její přípravě jsme si dali záležet stejně jako na nádobí z vícevrstvé nerezové nerezové oceli, které bude i do budoucna naší vlajkovou lodí. Právě litina ale dokáže nerez v kuchyni výborně doplnit a do vaření vnese mnoho nových chutí a zážitků. 

Litinové nádobí možná sami znáte z kuchyně od babičky. Je to léty ověřený materiál, který vyniká skvělými vlastnostmi. Na trhu ho ale standardně najdete jen ve velmi tradičním a často ne zcela funkčním provedení. A přesně to jsme se rozhodli změnit. Více než rok jsme pracovali na vývoji naší litinové pánve, kterou jsme pojali moderněji, svěžeji a hlavně funkčněji. Jedná se o první kus z kolekce, kterou plánujeme rozšiřovat i o další kousky. Už nyní si ale pánev o průměru 26 cm můžete vybrat ze 3 barevných provedení. 

Pánve ze smaltované litiny

Proč právě kombinace litiny + smaltu? 

Když jsme kolekci Mattia navrhovali, soustředili jsme se na kombinaci 2 materiálů – litiny a smaltu. Litina perfektně akumuluje a dlouho drží teplo. Studené ingredience tak rozpálenou pánev neochladí a vznikají ideální podmínky pro průběh Maillardovy reakce. Díky tomu je litina bezkonkurenční pro přípravu dozlatova opečených steaků. Skvěle se ale hodí i na jídla z jedné pánve, a to včetně těch zapékaných v troubě. 

Pánev jsme opatřili jemným smaltovaným povrchem, který zvyšuje nepřilnavost a přispívá k pohodlnějšímu používání i údržbě. Důraz jsme kladli i na ergonomii, pánev má propracovanou prodlouženou rukojeť a velký protilehlý úchop pro snadnou manipulaci. Můžete ji používat na všech typech vařičů.

Inspirace od šéfkuchařů z Ambiente

Litinovou pánev nám pomohli otestovat i Tomáš Valkovič a Jiří Horák, šéfkuchaři z UMu, výcvikové kuchyně od Ambiente. Chválili fungování pánve na indukci a tepelné vlastnosti, které využívají hlavně při přípravě masa. Kromě toho jsme si na pánvi společně vyzkoušeli vaření jídel z jedné pánev (frittaty a casserole) nebo pečení chleba jako z Esky. Všechny postupy jsme si zaznamenali a v nejbližších dnech je i vy najdete na našem blogu.


Mohlo by se vám líbit

Košík
Zpátky do obchodu

Zatím se v košíku nic nenachází.

Vrácení do 60 dnů bez udání důvodu

Vztahuje se i na již použité zboží