Jednoduchá chřestovo-hrášková polévka 🌿🥣

Jednoduchá chřestovo-hrášková polévka 🌿🥣

Pokud vám tahle zářivě zelená polévka připomíná jistého bahenního obra ze slavného animáku a přesto na ni máte chuť, je to úplně v pořádku. Znamená to, že vaše tělo volá po něčem lehkém, výživném a... zeleném. Co to bude? Chřestovo-hrášková polévka v barvě vaší oblíbené značky nádobí. 💚

Ingredience:

  • 4-5 nožiček chřestu 
  • podle oka hrášek (čerstvý nebo mražený – my jsme omylem vzali s mrkví, ale přežili jsme to)
  • 500 ml vývaru 
  • 1 ks šalotky
  • sezam na ozdobu
  • balkánský sýr (přidán na poslední chvíli a nelitujeme toho)
  • chilli + olej = domácí chilli olej (nebo kupovaný, nikdo vás nebude soudit)
  • sůl, pepř

Ingredience připravené, pojďme na to: 

  1. Šalotku nasekejte na jemno a osmahněte ji na tuku v hrnci nebo v hluboké pánvi na punk jako my.

  2. Chřest očistěte a nakrájejte na kousky. Bledé spodní části klidně vyhoďte, hlavičky si schovejte na ozdobení, zbytek nakrájejte na menší kousky.

  3. K orestované šalotce přidejte hrášek a chřest. Chvíli vše restujte, ať se uvolní vůně a chuť. 

  4. Zalijte vývarem a vařte přibližně 25 minut. Nedoporučujeme si během toho dávat šlofíka - občas to chce promíchat a zkontrolovat, že se chřest nerozpadá na kaši. 

  5. Jakmile je zelenina měkká, vezměte tyčový mixér a všechno rozmixujte do hladka. Osolte a opepřete. 

  6. Na závěr ozdobte podle libosti - sezam, hlavičky chřestu, balkánský sýr, chilli olej… Fantazii se meze nekladou. 

My jsme si k tomu ještě opekli kváskový chleba a byla to paráda.

      Dobrou chuť a zelenou sílu s vámi! 🌿🥣

      PS: Pokud jste nemohli pořádně sledovat recept, protože jste měli v hlavě otázku "Co je to za krásnou hlubokou pánev?", prosím:

      Hluboká pánev Lucca 3.0 z vícevrstvé nerezové oceli s poklicí Ø 24 cm

      Autor: Nina Ševčíková

      Mohlo by se vám líbit

      Košík
      Zpátky do obchodu

      Zatím se v košíku nic nenachází.

      Vrácení do 60 dnů bez udání důvodu

      Vztahuje se i na již použité zboží