KošíkZpátky do obchodu
- Celková cena:
- Zobrazit košík
Ať už jste zkušený beránkový veterán nebo úplný začátečník, věříme, že tenhle recept se stane vaším (nejen velikonočním) oblíbencem. Jak na beránka podle pekařky Mirky van Gils?
Recept:
200 g másla
50 g moučkového cukru
6 žloutků
2 g mleté vanilky
6 bílků
100 g krupicového cukru
2 g soli
250 g hladké mouky
Postup:
1/ Máslo vyšleháme do pěny s moučkovým cukrem. Do pěny všleháme žloutky a vanilku.
2/ Bílky vyšleháme se solí a krupicovým cukrem do pevného sněhu.
3/ Do žloutkové pěny vmícháme 1/3 sněhu a prosejeme mouku, zamícháme. Přidáme zbylý sníh a důkladně, ale lehce promícháme.
4/ Těsto přendáme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy, přiklopíme druhou polovinou formy a dáme péct do vyhřáté trouby na 170 °C na 55–60 min.
5/ A teď to nejnapínavější – vyklápění. Po vyndání z trouby zakryjte formu na 2 min. utěrkou namočenou ve studené vodě. Pak odklopte vrchní díl a nechte beránka 10 min. vychladnout. Lehce uvolněte kraje těsta od formy a opatrně vyklopte.
A beránek je na světě! Pokud se přece jen nepovedl dokonale vyklopit, nevěšte hlavu, je to o cviku, a co je hlavní – na jeho chuti to vůbec nic nemění!
Díky, že s námi pečete.
Ochranné síto proti prskání oleje
339 Kč399 Kč
Sada dvou mlýnků na koření z akácie
1 479 Kč1 998 Kč