Recept: Sicilské fazole z jedné pánve podle Florentýny

Recept: Sicilské fazole z jedné pánve podle Florentýny

S Janou Florentýnou Zatloukalovou, autorkou bestselleru a blogu Kuchařka pro dceru, jsme v posledních dnech připravovali novou zvýhodněnou sadu pro zdravé vaření. Na tomto receptu na báječné sicilské fazole nám navíc Florentýna demonstrovala, jak moc je zásadní mít doma alespoň jednu pánev, kterou můžete hodně nahřát bez obavy, že se z ní uvolní nějaké škodlivé látky. 

Florentýniny sicilské fazole chutnají prý nejlépe právě na podzim. Recept je nutričně vyvážený, aniž by obsahoval maso. Plný zeleniny a fazolí, bohatého zdroje bílkoviny, takže vás dokáže dostatečně zasytit.

Potřebovat budete:

  • 250 g cherry rajčat
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 3 lžíce ajvaru
  • 500 g vařených a scezených fazolí (váženo po scezení)
  • 2 mozzarelly v nálevu (100-125 g každá)
  • 1 špetka provensálských bylinek
  • 8 plátků chleba
  • Sůl

Postup:

  • Do pánve, kterou můžete později vložit do trouby, aniž by doznala nějaké újmy např. vícevrstvé nerezové pánve Fabini Ø 24 cm, nalijte 2 lžíce olivového oleje a na středním výkonu plotýnky začněte zahřívat.
  • Přihoďte celá malá rajčátka. Postupně k nim přidejte česnek, ajvar a protlak. Trochu vody, vařené fazole, provensálské bylinky a na povrch natrhejte mozzarellu. 
  • Pánev vložte do trouby pod gril a nechte zapékat 7- 8 minut, než se sýr rozpustí a začne bublat. 
  • Nasucho opečený chleba potřete česnekem a rozdělte na něj to, co jste upekli.
Autor: Veronika Hendrychová

Mohlo by se vám líbit

Košík
Zpátky do obchodu

Zatím se v košíku nic nenachází.

Vrácení do 60 dnů bez udání důvodu

Vztahuje se i na již použité zboží