Jak testujeme naše nádobí?

Jak testujeme naše nádobí?

Spuštění prvních reklamních kampaní ve kterých sdílíme moji novou značku nádobí zapříčinilo velký nárůst návštěvnosti e-shopu.

A zatímco předtím moji práci sledovali lidé, se kterými jsem si přes všechny ty články, e-maily, příspěvky na sociálních sítích a podobně vybudoval dlouhodobější vztah a kteří mně v začátcích ledasco odpustí (děkuji za to), tak nyní se potýkám i s opakem, a sice lidmi, kteří mne a můj příběh neznají a kteří jsou tak nějak ''opatrnější''. Nutno dodat že naprosto pochopitelně.

Taková skutečnost způsobila, mimo jiné, zvýšení frekvence výskytu dotazů ohledně certifikace a testování našich produktů. A jako párkrát v minulosti, tak i dnes jsem se pro odpověď rozhodl využít blogového příspěvku a testy nádobí vám ve zkratce popsat. Teda minimálně toho našeho. Protože se přiznám, že si nejsem vůbec jistý, zda jsou vůbec pro uvedení na trh a prodej povinné.

Dnes vynechám testy mechanické, kdy se testují pevnosti rukojetí, stěn a podobně, a zaměřím se na testy hygienické.

Mechanické si děláme sami s výrobcem, jsou trochu živější a rád bych jim na našich stránkách brzy věnoval samostatnou část. Hygienické navíc vnímám o řád důležitější, protože testují mimo jiné i zdravotní nezávadnost, o kterou, předpokládám, v dotazech jde primárně. 

Takové testy pro nás dělá Institut pro testování a certifikaci ve Zlíně, do kterého se zašle několik kousků vybraných produktů.

Testování probíhá několik týdnů. V nádobí se zkouší var vody, nebo se třeba rozřeže (nejde to jinak a ještě si za to platíte 😢) a na jednotlivé materiály se nanáší různé látky a podobně.


Cílem je zjištění složení a detailní rozbor materiálů, které přichází do styku s potravinami (v našem případě nerezová ocel), jejich organoleptické vlastnosti, tedy zda ovlivňují chuť a pach potravin při vaření, odolnost vůči korozi a zdravotní nezávadnost.

Takto se, konkrétně třeba u hrnce, kontrolují jednotlivě nýty, poklice i tělo.

A abych tedy odpověděl na množící se dotazy, tak ano, naše nádobí testujeme a necháváme certifikovat, přičemž bez problémů splňuje vše potřebné. 🙂

 

Pro kompletní výsledky testování našeho nádobí stačí kliknout: Fabini - certifikace 

Doufám, že budou tyto podklady dostatečné a kdyby cokoliv, neváhejte se na mne obrátit. Za každý jeden dotaz jsem rád! 🙂 

Autor: Jan Fabini

Mohlo by se vám líbit

Košík
Zpátky do obchodu

Zatím se v košíku nic nenachází.

Vrácení do 60 dnů bez udání důvodu

Vztahuje se i na již použité zboží