KošíkZpátky do obchodu
- Celková cena:
- Zobrazit košík
Stali jste se majiteli nádobí z vícevrstvé nerezové oceli s mimořádnými tepelnými vlastnostmi. Abyste prodloužili jeho životnost, vařili bez připalování a využili veškerý jeho potenciál, doporučujeme při jeho používání dodržovat pár základních pravidel, která si osvojíte během prvních pár pokusů.
Před prvním vařením nádobí umyjte, opláchněte a osušte.
Nádobí vás pravděpodobně překvapí rychlým a rovnoměrným rozvodem tepla. Zkuste při vaření začínat na nezvykle nízkém výkonu a postupně přidávejte, než najdete ideální teplotu, která vám bude vyhovovat. Zahřívejte maximálně na 2/3 výkonu. Zabráníte zbytečnému připalování a možnému vyboulení dna.
Přichytávání jídla zamezíte správným předehřátím nádobí před vložením ingrediencí (tuk můžete použít už za studena). Kromě zmíněného výkonu je třeba správné množství tuku a trocha trpělivosti.
Ingredience se po vložení na nerezový povrch krátce přilepí. Tato reakce je žádaná a pomůže ke zlepšení chuti, tvorbě kůrky a šťavnatosti. Při násilném odtržení dochází k připalování. Suroviny pustí samy, když je správný čas.
Pokud chcete na pánvi bez nepřilnavého povrchu vytvořit nepřilnavou vrstvu pro přípravu křehkých palačinek nebo třeba bramboráků, stačí ji před použitím rychle "vypálit".
Nejedná se o klasické vypálení, které znáte např. od surového litinového nádobí, kdy je potřeba zdlouhavým procesem zapékat olej do nádoby. Jedná se pouze o rychlé zaplnění pórů a nerovností na povrchu pánve, díky kterému jídlo po vyhlazeném povrchu klouže a pánev se chová jako nepřilnavá.
Postup:
Vyvarujte se zahřívání prázdného nádobí na vysoké teploty a také rychlým teplotním změnám, například poléváním horkého nádobí studenou vodou. Mohlo by dojít k vyboulení dna.
Rukojeti a ucha nádobí při běžném užívání na varné desce nepálí, přesto dbejte při manipulaci zvýšené opatrnosti, obzvlášť při delším vaření, kdy se mohou zahřívat. Rukojeti pálí při pečení v troubě.
Nádobí bez nepřilnavého povrchu může na všechny typy vařičů, do trouby i myčky. U kousků s nepřilnavým povrchem myčku ani troubu nedoporučujeme, snižují jejich životnost.
Nádobí myjte, až když je dostatečně chladné, ale zároveň nenechávejte nečistoty zaschnout. K mytí nejsou potřeba žádné speciální postupy.
Nerezové nádobí je speciálně ze začátku náchylnější na vznik různých skvrn. Nemají žádný vliv na funkci a typicky se objevují a mizí při vaření samovolně. Pokud však chcete skvrny odstranit, doporučujeme naše speciální přípravky nebo bílý ocet či citrón. Je-li znečištění silnější (například připálení), doporučujeme v nádobí povařit trochu vody s jedlou sodou. Vznik skvrn omezíte nejlépe tím, že budete nádobí sušit ihned po umytí.
U nádobí s nepřilnavým povrchem doporučujeme dbát zvýšené opatrnosti při péči, používání a skladování, aby nedošlo ke zbytečnému poškození povrchu a zkrácení jeho životnosti.
Některé typy nádobí vyrábíme s nepatrně prohnutým dnem směrem dovnitř, abychom eliminovali vyboulení na druhou stranu, které by bylo nevratné. Tento postup nemá jakýkoliv vliv na funkci nádobí a nemusíte se obávat, působením tepla se takto zpracované dno průběžně vyrovná.
Nádobí vyrábíme z certifikované vícevrstvé nerezové oceli s uzavřenou vrstvou hliníku. Poklice, rukojeti a nýty jsou ze samotné nerezové oceli. Pokud má nádobí nepřilnavý povrch, je teflonový. Bez obsahu PFOA a jiných toxických látek.
Další informace o nádobí, použití a péči naleznete na našem blogu.
Sada dvou mlýnků na koření z akácie
1 799 Kč1 998 Kč
Sada dřevěného příboru na salát
339 Kč399 Kč
Střední akáciové prkénko 40×28 cm
649 Kč799 Kč
Malé akáciové prkénko 28x20 cm
399 Kč499 Kč