KošíkZpátky do obchodu
- Celková cena:
- Zobrazit košík
Univerzální pomocník, který se skvěle hodí při přípravě polévek, dušeného masa, soté a téměř všeho dalšího, co vás jen napadne.
Někteří mezi pojmenováním hrnec a kastrol nedělají rozdíly, jiní vnímají hrnec jako vyšší kastrol.
Nejmenší kastrůlky mají průměry kolem 16 cm a objem zhruba 1,5 litru. Ty největší hrnce a kastroly pak kolem 28 až 32 cm a 10 litrů.
Pánev se skvěle hodí na prudké smažení, zapékání, ale i dušení. Dle tvaru, rukojetí a zpracování dělíme pánve na kulaté, oválné, WOK, palačinkové, paella a hluboké. Různé typy se pak hodí na přípravu různých jídel.
Kulaté a oválné pánve jsou univerzální, WOK pánve se hodí na rychlé a prudké smažení především směsí, palačinkové pánve na přípravu palačinek a lívanců, paella pánev speciálně na přípravu španělské paelly a hluboká pánev primárně na zapékání a dušení.
Více než u jiných typů nádobí záleží u pánve na volbě jejího materiálu. Hluboké a WOK mívají poklice, ostatní ne.
Nejmenší pánvičky mají průměr kolem 20 cm, největší domácí zhruba 32 cm.
Rendlíky mívají stejné tělo jako kastroly, akorát s dlouhou rukojetí. Hodí se proto více na přípravu omáček, pyré a podobných pokrmů. V případě potřeby dokážou kastrol pro přípravu menších porcí nahradit.
Čas od času se rendlíku říká omáčkovník, nebo máslovník. Omáčkovník bývá rendlík s tělem kónického tvaru a máslovníkem opravdu maličký rendlík.
Nejmenší rendlíky mají průměr a objem kolem 12 cm a 1 litru, velké zhruba 20 cm a 3 litry.
Napařovací vložka slouží pro pohodlné a šetrné vaření v páře, slévání či proplachování. Bývá buď již součástí daného kousku nádobí, nebo univerzální a použitelná na nádobí různého typu a různých průměrů.
Malé napařovací vložky mají průměr kolem 16 cm, velké pak až 32 cm, jako hrnce.
Pekáč se hodí na přípravu pečeného masa, zeleniny ale i různých zákusků a pečiva. Nabízí se samotný, nebo s roštem, a obdelníkový, nebo oválný. Pokud je dlouhý a úzký, používá se speciálně na přípravu ryb.
Malé pekáčky mají delší stranu o délce kolem 20 cm, velké kolem 40 cm. Pekáče na ryby jsou mnohdy dlouhé i přes 50 cm.
Poklice se umisťuje na nádobí, aby zabránila odvodu tepla. Proces vaření nebo pečení tak zrychluje a zároveň teplo vede rovnoměrněji.
Poklice mají buď průměr přesně padnoucí na příslušný kus nádobí, nebo jsou univerzální a sedí na nádobí různých průměrů.
Sada dvou mlýnků na koření z akácie
1 399 Kč1 998 Kč
Sada dřevěného příboru na salát
299 Kč399 Kč
Malé akáciové prkénko 28x20 cm
399 Kč499 Kč
Malé bukové prkénko 28x20 cm
459 Kč599 Kč